Weight Watchers Local Advisory Board

Weight Watchers International werkt aan een doorlopend programma van formele, onafhankelijke evaluatie en voortdurende verbetering van zijn dienstverlening. Weight Watchers raadpleegt regelmatig gerenommeerde deskundigen om ervoor te zorgen dat het programma de laatste wetenschappelijke bevindingen weerspiegelt.

Ook in Nederland werkt Weight Watchers met medici en voedingsdeskundigen in een Advisory Board.

Prof. Dr. E.M. Mathus-Vliegen, AMC, UVA
Prof. dr. Mathus-Vliegen is als Maag-Darm-Leverarts verbonden aan het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam.
Haar expertise is o.a. gericht op overvoeding en obesitas, overgewicht, Obstipatie en voedingsvezels, ziekte-specifieke voeding, klinische voeding, gastro-enterologische ziekten en voeding.
Ze is auteur van o.a. het boek ‘Behandelmethodes van Obesitas’ en publiceerde al meer dan 320 artikels en 65 hoofdstukken in diverse andere boeken.
Prof. dr. Mathus-Vliegen is lid van diverse adviesraden en stuurgroepen en o.a. erelid van de Nederlandse Diëtistenvereniging, Emeritus Lid van de Gezondheidsraad en Emeritus Lid van de Voedingsraad.

Dr. J.J.J. Bucx, Cardioloog Diakonessenhuis
Dr. Bucx is als cardioloog verbonden aan het Diakonessenhuis te Utrecht, Zeist en Doorn.
Zijn expertise is oa gericht op overgewicht en cardiovasculaire ziekten, invasieve diagnostiek, pacemaker en implanteerbare loop recorder technologie, organisatie en financiering van de cardiologische zorg
Hij is auteur en/of mede-auteur van een honderdtal artikels, papers, abstracts en presentaties.
Naast zijn werk als cardioloog en onderzoeker heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en is onder meer voorzitter geweest van de Beroeps Belangen Commissie. Dr. Bucx is actief betrokken bij verschillende klinische en poliklinische onderzoeksprojecten.