Welkom

Samenwerken om echt het verschil te maken! Steeds meer zorgverleners zoeken naar oplossingen om hun patiënten beter te kunnen helpen in hun strijd tegen overgewicht. De aanpak van Weight Watchers  gaat over meer dan allen afvallen. Door uw patiënten te motiveren een gezondere leefstijl aan te nemen én te behouden zullen zij op een verantwoorde manier gewicht verliezen, wat de kans op een betere gezondheid automatisch vergroot en daar heeft u als zorgverlener uiteraard belang bij. Of u nu huisarts, medisch specialist, praktijkondersteuner, verpleegkundige of diëtiste bent, overgewicht dat voortkomt uit een ongezonde leefstijl kunt u met een gerust hart overlaten aan een gewichtsmanagementmethode die al vijftig jaar haar sporen verdient en een wetenschappelijke fundering kent als het gaat om effectiviteit en efficiency.

Weight Watchers Health Services geeft u als zorgprofessional de gelegenheid een patiënt door te sturen naar het laagdrempelige cursusprogramma van Weight Watchers. Geheel afhankelijk van de patiënt wordt tussen de Weight Watchers coach en de patiënt een persoonlijk afslankdoel bepaald. Een gericht advies van de zorgverlener over gewicht of voeding wordt hierin vanzelfsprekend meegenomen.

In veel gevallen zal het medisch gezien al een enorme winst voor de patiënt opleveren indien de patiënt tussen de 5% en 10% van het startgewicht verliest.

De Weight Watchers coaches geven terugkoppeling over de behaalde gewichtsverliesresultaten aan de doorverwijzende zorgverlener.